Idag finns det allt mer ekologiska skönhetsprodukter ute på marknaden att köpa. Det har blivit lite av en trend att köpa ekologiskt för kroppen. Tack vare det stora nya utbudet, kan man med gott samvete använda bra produkter för både miljön och den egna hälsan.

Hållbart och skonsamt med ECOCERT

När man vill börja välja duschtvålar, schampon, smink, hud- eller ansiktskrämer, finns det en del förpackningar där det kan stå “hudvänligt och ekologiskt”. Faktum är att det fallet inte alltid är så utan produkten kan fortfarande innehålla ämnen som PEG, silikoner, parabener eller för mycket konstgjorda parfymer som orsakar allergi. För att en produkt ska kunna räknas som både hållbar för miljön och mer hälsosam, ska man titta efter certifieringsmärket ECOCERT. Denna certifiering grundades år 1991 i Frankrike men organisationen har nu sitt säte i Europa. Genom ECOCERT-märkning, innebär det att innehållet blivit noggrant kontrollerat att det inte innehåller skadliga ämnen, att man följt en miljövänlig produktion, samt att man förpackat i en miljövänlig förpackning. Man kan även om man vill, göra egna tvålar med hudvänligt och ekologiskt innehåll. Det kan vara svårt att veta skillnad på djurvänligt veganskt eller ekologiskt, men en tydligt skillnad är att tex The Vegan society -märkning har inga animaliska innehåll, men ingen garanti på icke-ekologiska i vissa produkter, dock utan djurförsök. ECOCERT-märkning har inga skadliga ämnen för huden och ska ha icke djurtestade produkter. Märket NATRUE satsar på att vara mycket stränga med att uppfylla alla krav på att produkter ska vara icke testade på djur, hudvänliga och ekologiska. Att unna sig en lyxig hudkräm kan alla behöva och dryga och härliga Verso super facial serum gör ansiktet som nytt och är skonsamt mot huden.

Ät ekologiskt och må bättre!

När man väljer att börja äta ekologiska matprodukter, kommer allt att smaka så mycket bättre, samt att man gör en stor insats för miljön! Ekologisk mat blir mer näringsrik och är utan giftiga besprutningsmedel. Man kan ha en egen ekologiskt odling i sin trädgård eller på balkongen om man vill veta exakt hur allt har hanterats. Skapar man en ekologisk odling på landet i sin trädgård, kan det även löna sig att börja sälja sina egna ekologiskt odlade grönsaker eller ägg. För att livsmedel ska kunna kallas ekologiska, måste man följa de krav som finns för att skapa en ekologisk odling. Man får inte bespruta grödor och hönor ska få gå fritt utomhus. Genom studier har man även upptäckt att ekologiska ägg innehåller faktiskt mer av Omega 3 och de andra nyttiga ämnen som ägg innehåller. Anledningen är för att hönorna mår fantastiskt mycket bättre av att få sprätta runt utomhus, samt att de får bättre foder. Bara tanken på att man väljer stödja lyckliga hönor, gör att man gärna hellre köper ekologiska ägg från utehöns!

Ekologiska vitaminer

Att få i sig vitaminer är essentiellt för hälsa och skönhet. Då är det klokt att bara välja de märken som tillverkar vitaminrika produkter gjorda av ekologiskt innehåll. Några bra exempel är Naturkompaniets Lyo Powders red vitamin drink gjord på bland annat ekologiska rödbetor och organiska jordgubbar, Bättre Hälsas Mega Vital Advance en superdryck med ekologiska frukter eller till exempel WellAware ekologiskt nyponpulver med vitaminer C, B, A, folsyra, kalium, betakaroten och mycket mer! Genom att välja vitaminer med ekologiskt ursprung, får man högre kvalitet på vitaminerna samt att man kan med gott samvete bidra till en bättre miljö för jorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *