Det går faktiskt utmärkt att odla och att ta fram ekologiska produkter hemma. Man behöver inte ha en stor bondgård för det. I en vanlig villaträdgård kan man odla ekologisk potatis, morötter, kryddväxter och mycket annat för en hel familjs årsförbrukning.

Att ha en egen odling

I tidningar som Expressen kan man finna flera bra tips och råd om hur man startar upp en egen odling hemma. Det man bör tänka på är att skaffa ekologiska fröer, sättpotatis och annat för att kunna börja odla i rätt tid. Man bör också ha ekologisk jord av bra kvalitet för att ge växterna så bra förutsättningar som möjligt. Tänk också på att det kan bli besvärligt att vattna en större odling om du inte har bra vattenkällor i närheten.

Vissa ekologiska växter är bättre att odla i ett växthus. Med ett sådant kan man både få gurkor, melon, tomat och en hel del annat.

Baka och framställa andra ekologiska produkter hemma

Genom att köpa in eller skapa ekologiska ingredienser hemma kan man också ta fram andra produkter. Man kan till exempel köpa ekologiska korn, vete och annat för att sedan mala ner det till mjöl. Det kan bli ganska stora mängder. Med andra ekologiska ingredienser kan man sedan baka bröd, kakor och annat som då blir helt ekologiska.

Det finns dock en hel del saker att tänka på om det är så att man vill sälja produkterna. För det första måste man vara noga med ingredienser och hantering med hänsyn till allergiker. För det andra är hygienen extremt viktig så att personer inte blir sjuka av de ekologiska produkterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *