När det gäller ekologiska produkter tänker de allra flesta på ekologisk mat och kanske framför allt frukt och grönt, men faktum är att det finns så många fler aspekter att ta hänsyn till än att bara äta mer hälsosamt. Åtminstone om du vill leva ett mer klimatsmart och miljövänligt liv. En stor miljöbov är exempelvis textiler som används både till att tillverka kläder och inredning, vilket gör det allt viktigare för oss människor att bli medvetna om ekologiska textiler.

Vad innebär ekologiska textiler?

Något som är viktigt att ha vetskap om när det gäller ekologiska textiler är att man ofta talar om ekologiska och miljömärkta textiler, där det finns en tydlig skillnad mellan dessa. Ekologiska textiler innebär att de fibrer som används för att tillverka tyget har odlats ekologiskt, men att resten av processen inte nödvändigtvis måste vara det. Miljömärkta textiler är däremot helt ekologiska, från start till slutprodukt och identifieras genom kända märken såsom Bra Miljöval och Svanen.

Varför är ekologiska textiler viktiga?

Precis som när det gäller, kan även textiler som inte är ekologiska bli skadliga. Detta för att det finns en risk att materialet som använts innehåller kemiska medel som är giftiga för oss människor. För att undvika detta är det därför bra att vara mån om att köpa kläder och inredning som värnar om miljön och försöker arbeta ekologiskt likt Bemz. Förutom att företaget Bemz tillverkar personliga textiler som tillför en ny känsla åt din inredning, är de väldigt måna om att bara använda sig av material som är miljövänliga.

Bli mer miljömedveten för en ljusare framtid

Att engagera sig och försöka agera mer klimatsmart är inte alltid lätt när det finns många aspekter att ta hänsyn till. Men å andra sidan är det också en viktig insats för att kunna bidra till en ljusare framtid – inte bara för andra, utan också för en själv. Genom att handla mer ekologiskt slipper du riskera att få i dig giftiga kemikalier, vilket både är bra för din kropp och ditt mående, men också för att minska användningen av sådana medel i produktioner såsom inom textilbranschen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *