Det talas alltmer om det ekologiska; ekologiska matvaror och ekologiska kläder. Men har någon tänkt på ekologiska blommor? Man tycker väl att alla blommor ska vara ekologiska men så är inte fallet. Ekologiska blommor finns till exempel hos Florea och här kan du köpa fröer för att odla dina egna ekologiska blommor och växter.

Vad är ekologiska blommor?

Ekologiska blommor är blommor som odlas med omsorg utan att använda farliga bekämpningsmedel och samtidigt odla i bra jord. man tar alltså hänsyn till både människa och miljö när man odlar blommorna. På Florea kan du både köpa blommor och fröer för att odla blommor. Om du går in på Florea kan du hitta det du söker.

Ekologiska blommor och växter kan också innebära att du kan köpa till ekologiska krukor och behållare för blommorna. Det finns vissa butiker som satsar helhjärtat på att sälja enbart ekologiskt. Krukorna kan till exempel vara handtillverkade eller second hand och sedan omgjorda.

Butiker på landet som erbjuder ekologisk växtlighet

Allt fler flyttar ut på landet för att få lugn och ro och komma ifrån vardagens stress. Att ha en gård är dyrt men dock alltmer populärt. Och i och med att miljön hamnar mer i fokus för varje år så känner många att de vill bidra på sitt sätt och få andra att tänka i samma banor. I många landskap kan du hitta ekologiska blomsterbutiker där du både kan köpa fröer som hos Florera, och där du även kan plocka egna blommor för en slant. I de olika trädgårdarna finns ofta mer än bara blommor – såsom ekologisk frukt och hantverk. Du kan till exempel stanna till på en gårdsbutik med tillhörande trädgård när du är ute och semestrar på sommaren. Kanske ta en kopp kaffe och en hembakad tårtbit i kaféet och sedan plocka lite blommor att ta hem i cykelkorgen. Både på Gotland, Öland och det svenska fastlandet finns sådana butiker av olika slag.

En bukett ekologiska blommor till festen

När du är bortbjuden; varför inte ta med en egengjord blomsterbukett eller köp ekologiska snittblommor att ge bort till värdinnan. Det ger en tankeställare till den som får blommorna och kanske du inspirerar andra att just köpa mer ekologiskt. Bind en fin blomsterkrans till midsommar eller gör en vacker bukett till studenten. Eller varför inte dekorera helt med ekologiska blommor till ett bröllop eller liknande. Kanske kan du till och med tänka dig att bli en blomsterbindare på heltid och erbjuda de mest fantastiska buketterna till människor som har olika event och dylikt.

Odla ekologiskt från fröet

Har du egen blomsterodling eller en trädgård som du vill fylla med vackra växter så rekommenderar vi starkt att du köper blomfröer och tillämpar det ekologiska tänket direkt från odlingsstarten. Du kommer att älska att se hur dina blommor växer och frodas från en liten pytteplanta till färdig blomma som går att plockas och ställa i vas.

Tänk på att följa reglerna

Enligt Jordbruksverket är det viktigt att följa de regler som gäller när du odlar ekologiskt. Läs mer på deras hemsida vad som gäller.

Olika ekologiska produkter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *