Att handla ekologiskt kan kosta ett par kronor mer än att handla vanliga ingredienser. Men det är långt ifrån så dyrt som många tycks tro. Genom att du handlar smart kan du faktiskt få ner kostnaden en hel del.

Storhandla ekologiskt

Det finns faktiskt storpack av en hel del ekologiska varor. I regel lönar det sig att köpa sådana. När det gäller kött kanske du kan köpa köttlådor som är ekologiska och frysa in. Samma sak gäller för frukt och grönsaker. Även mejeriprodukter kan ofta frysas för att sedan användas till matlagning. Undvik också olika ekologiska halvfabrikat om du vill spara pengar.

Är ekologiskt mer värt än icke ekologiskt?

Om man redan sitter hos Kronofogden, eller om man lever på existensminimum kanske det inte är så klokt att köpa de dyraste alternativen om man behöver mat på bordet eller andra saker. Men om du har en god ekonomi och vill värna mer om din familj, djuren och miljön kan det absolut vara värt att köpa mer ekologiska produkter. Det här är dock något du och fin familj bör resonera om och titta på i era ekonomiska förutsättningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *