Det finns många fördelar med att fylla ditt badrumsskåp med ekologiska skönhetsprodukter. I ett badrumsskåp trängs oftast många olika produkter och saker. Det mesta av det som finns i badrumsskåpet hamnar på eller i kroppen. För att du ska få de effekter du vill men även värna om din kropp och miljön är ekologiska skönhetsprodukter en bra investering. Byt ut både produkterna och badrumsskåpet till nytt och fräscht. Ett tips är att investera i ett bra badrumsskåp som rymmer alla dina härliga ekologiska produkter.

Huden absorberar allt du använder

Huden är faktiskt kroppens största organ och under en dag utsätts den för en mängd olika saker, inte minst olika hudvårdsprodukter. Du tvättar händerna, duschar, smörjer in huden och bär kläder som tvättas i tvättmedel. Allt sådant påverkar din hud och huden absorberar väldigt enkelt upp saker. Alla ingredienser som finns i olika produkter påverkar hudens miljö. Om miljön och pH-värdet påverkas för mycket kan det leda till olika problem. Vissa ämnen i vanliga produkter kan även vara hormonstörande och allergiframkallande. Det kan även finnas ämnen i schampo och tvål som tar bort hudens fettlager och därmed torkar ut huden, vilket inte ger några positiva effekter.

Naturen mår bättre av ekologiska produkter

Ekologiska hudvårdsprodukter som är baserade på naturliga ingredienser ger din hud de allra bästa förutsättningarna för att må bra. Naturliga och ekologiska råvaror gör dig gott. Ekologiska produkter är näringsrika, vårdande och ger din hud fukt. Förutom att du personligen mår bättre av att använda mer ekologiska och naturliga produkter gör du även miljön en tjänst. När du duschar eller tvättar av sminket på kvällen sköljer du ut allt i avloppet och det påverkar naturen. Organismer kan ta stor skada av smink- och hudvårdsprodukter. När du däremot använder ekologiska produkter kommer inga onaturliga och främmande ämnen ut i naturen, vilket moder natur jublar över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *