Att börja odla är inte svårt alls, det är något som alla kan göra. Att skörda det som du själv odlat är en magisk känsla. Du behöver inte ha ett stort grönsaksland för att kunna odla utan det går lika bra att odla på balkongen i krukor. Men har du begränsat med utrymme ska du planera när du köper fröer. Frukt kräver oftast mycket plats och det tar lång tid innan du kan skörda något och tomater vill helst vara i växthus eller ute där de får mycket sol. Hos wexthuset.com hittar du ett brett sortiment av ekologiska fröer. De har också allt som kan tänkas behövas till din odling. Du kan också hitta mängder med fakta, tips och odlingsråd.

Börja enkelt

Välj enkla grönsaker att odla i början. Sallad är svårt att misslyckas med. Välj en plocksallad, den är enkel att skörda eftersom den växer. Ärtor är också tacksamt att odla och det finns flera olika sorter där sockerärtan är en av de vanligaste. Kålväxter och örter är också lätta att börja med. Att börja vid rätt tidpunkt är också viktigt att tänka på när du ska börja odla. Tänk också på att ha tålamod, till slut kommer du få utdelning.

Välj ekologiska fröer och gör en insats för miljön

När du ska köpa dina fröer välj ekologiska fröer. Ekologiska fröer framodlas utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Det görs också extra tester på fröerna efter att de har skördats för att kolla att det inte finns några gifter. Gifter kan nämligen färdas i luften från andra odlingar. Genom att välja ekologiska fröer bidrar du till ett sundare ekosystem eftersom färre gifter används. Fröer som säljs i Sverige är framtagna i Europa och följer EU:s stränga regelverk. Att odla hållbart är en av de gröna trenderna som växer sig allt större. Det finns en ökad medvetenhet kring miljön och att vilja leva en mer hållbar livsstil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *